Sortera efter:
2009-12-02 11:53

dumt att skaffa hund eller??

Alla är imot mig att skaffa hund, min kille säger att tänk på utgifterna och kostnaderna för hunden har altid klarat mig själv.. Jag är arbetslös nu och börjar skolan den 11 januari, så det e nu man egentligen borde skaffa när jag har tid att vara hemme, annars kommer min skola den vårterminen vara till 1 på dagen. Och har en pappa som snart går i pension som gärna ställer upp. Men har min kille och hans familj som säger blankt nej! drömmer om att ha hund nu! Visst det är ett stort ansvar men jag kommer klara det och det vet jag..
Så var någon i er familj som var imot er eller alla tyckte det var en bra idé??? Vill gärna höra!
2009-12-02 17:29

Det är jätte skoj med en hund, och man tror det bara är så enkelt att skaffa en.

MEN tänk på...det är ett liv du har i dina händer, ett ansvar och som du säger så är du arbetslös. Vad gör du om hunden blir sjuk? Jag ka bara prata för mig själv, men som i mitt fall så har min hund varit sjuk typ 1/månad allt från öroninflammation till våtexem till dålig höft... Nu säger jag inte att detta behöver hända dig, men vad gör du?  Man vill ju kunna hjälpa sitt djur och finnas där. Sen kostar mat och försäkringar. Tycker du borde tänka en gång till det är inte gartis att ha en hund. Du får räkna minst 1000/månad + allt som kan tillkomma.... Allt kan hända. Tycker du ska tänka en gång extra innan du skaffar ett djur. Vänta tills du är klarmed din utbildning och har fått jobb. Då har du både tid och pengar.

Lycka till!

2010-01-06 01:22

Håller fullständigt med dig Dundas, har åxå några tillägg: En hund lever i en 10-15 år beroende på vilken ras den har, du måste ut i vilket väder de än må vara, man bör ha en bra och pålitlig hundvakt om det skulle hända dig något, eller att du hastigt måste fara bort, de får heller inte vara ensama i mer än 4-5 tim, att ha valp är ett heltids jobb, den liksom du har mycket att lära, och det tar tid.

Vad du i nuet kan göra är ju att läsa på om ev raser som skulle passa dig och ditt levene, och åxå kanske höra lite om hur det är att ta sig an en valp.

Att det är kostsamt är ett faktum, vill lägga till att åxå halsband, koppel, sele, kloklippare, borstar, pälsvård schampo, ev täcken, bajspåsar, tuggisar, leksaker, munhygien artiklar, det är åxå bra att ha lite som första förband hemma för hunden, så som temp, blodstop, jodopax, kompresser bandage, tass salva, å åxå något som håller fästingarna borta där finns det flera alternativ.

mm, det är en hel del man måste fundera över både en å två gånger.

Hoppas detta va dig till någon hjälp..:)

2010-04-02 11:33

Jag fick en egen hund när jag var 13 år. Alla i familjen var emot mig förutom min mamma, de sa att den skulle dö, bli sjuk, springa bort och gud vet vad. Nu är jag snart 20 år och jag ångrar aldrig den dag jag tog hem min Flatte-valp. Vill man verkligen ha en hund och man vet att man är mogen för att ta hand om en - SÅ GÖR DET. För en hund är verkligen en livskamrat. (och inte bryr den sig om om den inte får ett vackert koppel eller den dyraste hundmaten så länge som den har en bra matte/husse)

Jag har faktiskt en blogg om min 6-åriga hund. http://jagmedhunden.blogg.se/

2010-04-04 09:16
Nej en hund bryr sig kankse inte om hur den ser ut eller vad den har för koppel. MEN du ska ha råd att ta hand om en hund, och hunden KAN bli sjuk också... man måste kunna hosta upp pengarna även om du har försäkring och får tillbaka så ska pengarna upp.
2010-05-03 23:32

Håller med Alfa tik och Dundas det är jätte kul men väldigt kostsamt och sen för att inte tala om all fritid går åt till hunden...jag rekommenderar starkt att du har en hund på prov en månad och sen ser vad du tycker sen tycker jag det är viktigt att man skaffar en hund som passar dig, skaffa inte en ras bara för att den är söt osv skaffa en ras som är en bra nybörjar hund ex. golden retriver eller en cocker spaniel för vissa raser är ganska tuffa och då gäller det att veta vad man sysslar med. Lycka till!

 

PS: Jag har haft hund med en kille som inte ville att ja skulle skaffa hund och tro mig han kommer inte ta något ansvar för hunden...allt ligger på dig. så när det piss regnar, snöar eller du är extremt trött så måste du ut, och jag anser (som säkert dom flesta) att en hund behöver minst 1 timmas promenad om dagen plus stumulans (inte boll kastning) utan träffa andra sunda hundar, kanske aguillity m.m. och sen pisse promenader ca 4-5 ggr. Det är viktigt att hunden får mycket motion för att inte börja med massa laster hemma som att tugga på möbler, kissa inne m.m.

 

Sammanfattning: Testa att ha en hund på prov 1 månad, ta reda på så mycket du kan om att vara hund ägare, kostnader i månaden m.m. och kolla vilken ras som är bra nybörjar hund. valp stadiet är pest men lycka till ;)


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier